Opinel No 12 Kayın Saplı Karbon Çelik Çakı
OPİNEL NO 12 KAYIN SAPLI KARBON ÇELİK ÇAKI
Ürün Açıklaması:
Tarım ve avcılık için tasarlanmış katlanır bıçak! Dayanıklı malzemelerle tasarlanmış N ° 12, çiftlik işleri ve avcılık için en uygun boyuta sahiptir. Aynı zamanda sofranızda da rahat kullanabileceğiniz orijinal ve etkili bir bıçaktır.
Opinel No. 12 'nin sapı, düzgün kesim için geleneksel tasarımla kayın ağacından yapılmıştır. Opinel no: 12 sapının iç yüzünün geniş olması, daha rahat ve güvenilir bir tutuşa katkıda bulunur ve çakının çalışma sırasında elden kayma olasılığını azaltır. Opinel No.12 çakısı, çoğu katlanır model gibi, bir virobloc kilidi ile birlikte gelir. Bu mekanizma Opinel şirketinin patentli bir gelişmesidir ve 1955'ten beri katlanır bıçak üretiminde kullanılmaya başlanmıştır. Bu kilit, bıçağı iki konumdan birinde güvenli bir şekilde kilitlemenizi sağlar. Çakının yanlışlıkla açmayı veya kapanmayı tamamen ortadan kaldırır.
Özellikleri:
Fransa'da üretilmiştir.
Bıçak Malzemesi: XC90 Karbon Çelik.
Kulp Malzemesi: Kayın Ahşap.
Bıçak Tipi: Yatağan bıçak.
Teknik Özellikleri:
· Bıçak Uzunluğu :12 cm.
· Toplam Uzunluk: 28 cm.
· Bıçak Kalınlığı: 2,3 mm.
· Ağırlık: 118 gr.
Karbon Çelik
Yüksek karbonlu, alaşımsız çelik, mükemmel keskinlik sağlayan maksimum dayanıklılığa sahiptir. Bu nedenle kolay bilenir ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Bıçağınızı özellikle bulaşık makinesi gibi nemli bir ortamda bırakmayın, kullandıktan sonra yağlı bir bezle ağzını silin ve hareket etmesi için sık sık yağlayın.
Kayın Sap
Kayın, Opinel sapların üretiminde en yaygın kullanılan ahşaptır. Fransa'dan gelen kayın, sert, dayanıklı ve işlenmesi kolaydır. Homojen bir görünüme sahip, açık rengi sarıdan pembeye değişiklik gösterir. Çok sayıda küçük koyu çizgisiyle karakterizedir.
Yatağan Bıçak
Opinel'in klasik bıçağı, Türk kültüründe köklü bir geçmişe sahip olan geleneksel bir kılıç türü olan Yatağan'dan ilham alınarak tasarlanmıştır. Bıçak, bıçağın sağlamlığını artıran ve etkili bir şekilde yeniden taşlanmasına olanak tanıyan özel bir konveks profille taşlanmıştır. Opinel'in Yatağan şeklindeki bıçakları, kalite, dayanıklılık ve estetik açıdan mükemmel bir denge sunar. Geleneksel Türk kılıcının güçlü ve etkileyici tasarımını modern bir dokunuşla birleştirir.
Virobloc Güvenlik Kilidi
Virobloc kilidi Opinel çakıların tipik bir özelliğidir. Joseph Opinel'in oğlu Marcel Opinel, bıçakların güvenliğini artırmak istedi. 1955'te Virobloc sistemini icat etti. Bu başlangıçta bıçağın açık bir pozisyonda kilitlenebilmesi anlamına geliyordu. 90'lı yıllarda Virobloc sistemi son güncellemesini aldı. Bıçaklar artık kapalı pozisyondayken de kilitlenebilir.
Opinel Karbon Çelik Bakım ve Kullanımı
OPINEL'iniz açıkken, bıçağı nemli ılık bir sünger ve bulaşık deterjanı ile silin. Süngerinizi ılık suda durulayın ve kalıntıları temizlemek için bıçağı ikinci kez silin.
Bıçağı hemen yumuşak, kuru bir havluyla kurulayın. Bıçağı kapatmadan önce bıçağı pişirme yağıyla yağlamanız önerilir (bu oksidasyonu önler).
Bulaşık Makinesinde Temizlik
Dikkat! Kalıcı hasarı önlemek için, cep bıçakları (katlanabilir bıçaklar) bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Mutfak ve masa bıçakları (sabit bıçaklar) makinede yıkamaya uygundur. OPINEL'lerinizin kalitesini korumak için elde yıkama önerilir. Bulaşık makinesinde yıkamayı tercih ediyorsanız, karışık içerikli tabletler yerine toz deterjan öneririz. Yıkama biter bitmez bıçakları bulaşık makinesinden çıkarmanız ürünün kullanım ömrü için çok daha sağlıklı olacaktır.
Opinel Hakkında
Opinel bıçakları , kalitesi ve sadeliği ile ünlüdür. Joseph Opinel tarafından 1890'da kurulmuştur. Opinel bıçakları her zaman popülerliğini korumuştur. Bir zamanlar çiftçiler, çobanlar ve demiryolu çalışanları tarafından yaygın olarak kullanılıyordu. Bugün ise onları hemen hemen her cepte, mutfak çekmecesinde veya sırt çantasında bulabilirsiniz. Opinel ürünlerin kullanım özellikleri numaralarına göre değişmektedir. Kolay ve rahat kullanım özelliğinin yanı sıra en iyi kalitede en iyi fiyat performansına sahiptir. Bıçak saplarının ham maddesi Güney Afrika Manda Boynuzu, Bubinga (Gül) Ağacı, Zeytin Ağacı ve birçok çeşitten elde edilmektedir.